Om mig

Jag heter Fredrica, och kommer från Åbo. Jag bor i Esbo sedan 2015 då min fästman (N) fick jobb här. Sedan juni 2018 jobbar också jag heltid i Helsingfors. Jag startade denna hemsida i februari 2016, då jag skrivit mycket musik som jag ville sprida. Inspirationen till min musik är mitt liv och mina erfarenheter kring otillräcklighet som till slut ledde till en utmattningsdepression.

Jag fick diagnosen svår (utmattnings)depression våren 2015, och var sjukskriven från maj 2015 till september 2017. Min utmattningsdepression var ett resultat av heltidsstudier, åtta arbetsplatser, åtta förtroendeuppdrag, tio flyttar, två band, flera kvartetter, kör och församlingsaktivitet, allt detta på fem år. I september 2016 startade jag min blogg om min utmattningsdepression och återhämtningen ur detta, och i februari 2017 bestämde jag mig för att flytta bloggen hit till min hemsida.

Jag tar sånglektioner och har tidigare sjungit i kör och så spelar jag piano, blockflöjt och gitarr. Jag räknar mig själv som ganska kreativ, då jag skrivit mycket musik själv, och också ritar en del ibland. Jag gillar också att fota. En stor orsak till att jag mår dåligt är att jag under en längre tid inte fått vara mig själv, p.g.a. diverse krav både inifrån mig själv och utifrån samhället. Jag har inte heller hunnit syssla med sådant som jag själv gillat, alltså att skapa. Min bästa väns död 2011 var en avgörande faktor i att jag hela tiden var i gång mellan 2011 och 2015.

Här skriver jag om min återhämtning, både för att jag själv ska kunna komma ihåg vad som faktiskt rörde sig i mitt huvud under min återhämtnings- och rehabiliteringsperiod, och för att andra ska kunna få mera information om vad utmattningssyndrom faktiskt kan vara. Jag strävar också efter att sprida mer info om psykisk (o)hälsa och på så vis lätta på stigmat kring detta.  Jag hoppas också att jag ska ha inspiration till att skriva mera musik, denna kommer så klart också att synas här på min hemsida. Hoppas jag kan hjälpa någon annan med min historia!

IMG_0718.JPG

Gillar du det du ser på min hemsida? Följ mig då också här:

facebook-announces-clickable-hashtags--resolution-media-17instagram_PNG10.png      YouTube_logo_2015.svg