Allmänt, Skoj, Stress, Utmattningssyndrom

Hur kan en soffa heta Henkilökunta? 

Jag och sambon var på Ikea häromdagen. Vår soffa som vi köpte på Ekotori för 24 euro börjar säga upp kontraktet, och vi ska så småningom skaffa en ny.

Så vi gick runt och tittade på soffor och jämförde bekvämlighet och tyger. N ville att jag skulle känna på tyget på en av sofforna som satt fast i väggen, och jag kände på den. På Ikea har de ju de där stora lapparna med namnen på möblerna, och jag såg att det stod Henkilökunta (personal på finska) på den där lappen. Jag tyckte nu att det var ett lite konstigt namn på en soffa men tänkte inte desto mera på det.

Så gick vi vidare och kollade på flera soffor, tills jag satt i en soffa, och såg att den också hette Henkilökunta. Men inte kan nu två soffor ha samma namn? tänkte jag, innan jag märkte att det inte var soffans namn, utan något slags anvisning i hur man tar kontakt med personalen. Därav den gula lappen med texten Henkilökunta på. Vad de här sofforna på riktigt hette minns jag inte, men Henkilökunta var det inte.

Här fick ni en lite roligare text som omväxling, om hur en trött hjärna kan fungera ibland. Jag tänkte att den här bloggen kanske behövde det.

Vår soffa används så mycket nu när jag är utbränd, att den numera heter Henkilökunta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.